Van ‘De Pillendreër’ tot de ‘Doevenblouse’ en van ‘Jopie oet Amsterdam’ tot ‘Roxy’. Allemaal geweldige revue-nummers die nooit meer te horen waren, behalve bij de fanatieke luisteraars van CD’s. Vanaf 1 oktober komt daar echter verandering in. De rijke, muzikale historie van de Zittesje revuu is namelijk vanaf dat moment te beluisteren via de nieuwe onlineradiozender ‘Radio Revuu’.  Dit online platform zendt tot en met het einde van dit jaar muziek van de Zittesje revuu uit en is 24 uur per dag te beluisteren via www.radiorevuu.nl.

Het idee ontstond eigenlijk vanuit Radio Nonnevot, een verzamelplek voor alle Sittardse carnavalsmuziek. Dit moest er ook komen voor de revuu vonden Marc Webers en Joska Muijtjens, initiatiefnemers van Radio Revuu. Marc Webers: ‘Mensen luisteren steeds minder naar CD’s en daardoor gaat de mooie Sittardse revuemuziek verloren. Op deze manier blijven ze gearchiveerd en kunnen ze ook de nodige nostalgie oproepen’.

RadioRevuu
‘Van het één kwam het ander’, laat Joska Muijtjes weten. ‘De afgelopen maanden is de revuemuziek geïnventariseerd, waarbij geheel onverwachts oude opnames boven water kwamen waarvan het bestaan niet meer bekend was. Deze video-opnames van onder andere de voorstellingen in 1981 en 1983 zijn tijdig gedigitaliseerd, waardoor deze muziek veilig gesteld is’, aldus Muijtjens. Natuurlijk zijn niet alleen de oude nummers te horen. Ook de muziek uit de meest recente voorstellingen komt voorbij met prachtige liedjes begeleid door Big Band Time Out, die ook dit jaar weer zal zorgen voor de muzikale omlijsting. De totale playlist van Radio Revuu bestaat uit meer dan 100 bekende en ook minder bekende liedjes. De muziekbibliotheek van Radio Revuu groeit nog elke dag en is goed voor vele uren luisterplezier.

Muziekcommissie
Iedere revue wordt er een muziekcommissie samengesteld met dit jaar onder andere Cyrille Niël, Marlou Obers, Jan van Daal Eric van Oppen en Sjef Schurgers. Zij bedenken iedere keer welke muziek op welke plekken past en schrijven vervolgens zelf bijpassende melodieën en teksten. Unaniem zijn zij het er over eens dat Radio Revuu een mooie toevoeging is om de muziek van de voorstellingen het digitale podium te geven die het verdient.

Oukouk in het Toon Hermans Theater

De Zittesje revuu is bij uitstek de perfecte avond of middag uit in het Toon Hermans Theater waar theater, muziek en dans samenkomen. Dit jaar zal de nieuwe revue, die de titel ‘Oukouk’ draagt, te zien zijn op 18,19,20, 25,26 en 27 november en ook 2,3 en 4 december. Inmiddels is het alweer bijna drie jaar geleden dat voor de laatste keer het doek sloot van de succesvolle Zittesje revuu ‘Hoog bezuik’. Ruim zesduizend bezoekers genoten destijds van heerlijke live-muziek, mooie decors, bijzonder kleding en humoristische sketches. De afgelopen tijd is er veel werk verricht om vanaf 18 november weer een kwalitatief hoogstaande voorstellingenreeks op het podium van het Toon Hermans Theater te krijgen. Kaartjes via www.oukouk.nl