5 februari 1910, precies 111 jaar geleden was er naar alle waarschijnlijkheid de eerste revue of zoals het toen genoemd werd Revuuj. Deze revuu werd gespeeld in Ober Bayern en een entreekaartje kostte 2 gulden en vijftig cent.  De revuecommissie wilde dit heuglijke feit niet zomaar voorbij laten gaan en trakteert de Zittesje revuu daarom op een nieuw jasje en nieuwe website.

“De afgelopen periode is gebruikt om het grote en rijk gevuld revue-archief zorgvuldig door te spitten.” aldus voorzitter van de Zittesje revue Bert van Soest. Naast oude programmaboekjes, memorabele foto’s en de tekstboeken van bijna alle voorstellingen van na de Tweede Wereldoorlog werd ook dit bijzondere eerste entreekaartje gevonden van de vermoedelijk allereerste revue ‘Wie alle zoo laeve’. Op basis van deze entreekaart kent Sittard in ieder geval minimaal 111-jaar revuehistorie.

Omdat een revue in basis recente gebeurtenissen uit het politieke en maatschappelijke leven met satirische liedjes en sketches opnieuw onder de aandacht brengt (het Franse woord revue betekent ‘opnieuw bekeken’), is de verzameling van alle voorstellingen als het ware een weerspiegeling van de Sittardse samenleving door de jaren een.

Nieuwe website revuu op verjaardag grondlegger Toon
De revue vormt daarmee een wezenlijk onderdeel van het culturele erfgoed van Sittard.  Dit culturele erfgoed is vanaf 17 december te bekijken op de vernieuwde website van de Zittesje revuu www.zittesjerevuu.nl.  Niet geheel toevallig op de verjaardag van een van de grondleggers van de Zittesje revuu, Toon Hermans  én op de dag dat het Toon Hermans Theater wordt gedoopt. Op de nieuwe site is informatie te vinden over de historie van de Zittesje revuu, achtergrondinformatie van oude voorstellingen en bijzondere foto’s.

Nieuw logo
Ter gelegenheid van het feestelijke jubileum is ook het algemene logo van de Zittesje revuu aangepast aan de huidige tijd. Je oog ziet onherroepelijk het woord ‘revuu’ dat traditioneel in Sittard met twee u’s geschreven wordt. De beide u’s symboliseren de lach en de traan waar de ‘Zittesje revuu’ door de jaren heen bekend om staat.”aldus Marc Webers, al jaren trouwe vormgever van de Zittesje revuus.

Hoog Bezuik en Zittesje revue 2022

Inmiddels is het alweer twee jaar geleden dat voor de laatste keer het doek sloot van de succesvolle Zittesje revuu ‘Hoog bezuik’ in november 2019. Ruim zesduizend bezoekers genoten van heerlijke live-muziek, mooie decors, bijzonder kleding en humoristische sketches. De afgelopen tijd is er veel werk verricht om voor november volgend jaar weer een kwalitatief hoogstaande voorstellingenreeks op het podium van de Sittardse schouwburg te krijgen.

De ‘Zittesje revuu’ staat in november 2022 geprogrammeerd in het Toon Hermans theater. De kaartverloop start in het voorjaar van 2022.