De Zittesje Revuu bestaat in 2022 maarliefst 111 jaar. Een mooi moment om dit stukje ‘ZIttesj cultureel erfgoed’  veilig te stellen bij ook de volgende generatie. Dit gecombineerd met het feit dat we zien dat scholen behoefte hebben aan creatieve talentontwikkeling bij basisscholen, heeft ons doen besluiten een creatief lespakket aan te bieden met als thema ‘De Zittesje Revuu’.
 
Graag zouden wij dit lesprogramma ook op jullie school onder de aandacht willen brengen. Het programma is opgesteld voor groep 7, hetgeen een perfecte voorbereiding biedt voor de schoolmusical van groep 8. Zeker in dit revuujaar een mooi moment om na de zomer mee van start te gaan, omdat de kinderen in november ook weer 3 weekenden de kans krijgen de revuu te bezoeken. Op zondagen zijn zelfs speciale familie-matinées. Indien jullie interesse hebben in het programma, vragen wij jullie een mail te sturen naar scholenprojectzittesjerevuu@gmail.com. Het lesprogramma bestaat uit een les kist met verschillende modules die allemaal verbonden zijn met de revue, op deze manier ontstaat er een totaliteit van alle facetten van een voorstelling zoals de Zittesje Revuu laat zien. Er wordt gestart met een film als intro van 20 minuten. In deze introfilm krijgen scholieren een beeld van de Zittesje Revuu met beelden van oude revuu-voorstellingen, interviews met o.a. een regisseur, muziekmakers en decorbouwers. Alle facetten zoals decor, muziek en grime komen aan bod. Wat kunt u als school verwachten?

In de les kist zitten verschillende zaken ter ondersteuning van het lesprogramma:

1. USB stick met daarop de film als introductie, de docentenintroducties per les,
beeldmateriaal ter ondersteuning van lesonderdelen of muziek;
2. Een klapper met daarin de docenteninstructies per les en mapjes per les met
beeldmateriaal en les kaarten
3. Fles om zelf Oukouk te maken
4. Een selfiestick voor de toneel les
5. Materiaal voor een decor opdracht

Desgewenst kunnen wij ook ondersteunen bij het leggen van een verbinding met drama- docenten of revuu-medewerkers. Tevens zijn er opties tot het bezoeken van het Toon Hermans Theater, een kijkje bij het decor of een kijkje achter de schermen van de revuu repetities.